top of page

upptäck solfors ekoby I Furudal, Dalarna

Tenninge Gård har en lång historia som börjar kring 1700 talet. Det bodde uppemot 300 pers och det var en aktiv industri på plats för med järnsmältning som huvud arbete. Man kan se ruiner av masugnen och Gamla Stenmurar. Det finns även mycket slaggsten utspritt nära forsen i vackra blågröna nyanser. Det användes även som byggmaterial, liknande tegelstenar.

På 50-talet var det en mejeriverksamhet här och på 70-talet ägde kanot olympiaden Lars Glassér gården och hade friluftsaktiviteter på sommaren.

Vi har en mer långsiktig vision som sträcker sig fram 7 generationer. här vill Vi bygga upp en kultur som är så pass stabil att barnbarnen 7 generationer framåt kan njuta av samma rena, goda vatten som vi gör idag. Att dom kan andas samma friska luft som oss och skörda samma näringsrik
mat från jorden här.
Vi har även förfäderna i åtanke och hämtar inspiration från deras livsstil om hur man överlever här i Norden utan all modern teknik. Vi är nyfikna om bästa sättet att leva här vart alla bibehåller sin vitalitet samtidigt som naturen är så ren som möjligt.

Vi ser möjligheter att ca 150 personer kan bo här. Alla i sin egen bostad, stuga eller tinyhouse.

Vi kommer låta allt växa fram långsamt och med platsens själ i åtanke.

här är vi

Screenshot 2021-09-01 at 11.51.45.png

Utöver gårdsarbetet för att underhålla basbehoven, möts vi ofta för att dansa, meditera, sjunga och spela musik. Delningscirklar, mans och kvinnocirklar, och cirklar runt elden.
Då och då har vi ceremonier med ursprungsfolk från världens olika hörn för att få insikt om vad tusan vi håller på med här på jorden.
Vi vandrar framåt i skönhet och ödmjukhet.

IMG_1631.jpeg
bottom of page